SYNNYTYKSESTÄ PALAUTUMISEN ENSIMETRIT

Aamulla ennen synnytystä, 1,5 vrk synnytyksen jälkeen ja 3 vrk synnytyksen jälkeen

Synnytyksestä palautuminen on toistaiseksi tällä kolmannella kerralla ollut kaikkein helpointa. Ensimmäisen synnytyksen jälkeen olin todella kipeä, mutta silloin toki tehtiinkin eppari. Toisen synnytyksen jälkeen vuoto oli minimaalista ja palauduin nopeasti. Ja tällä kertaa vuoto on taas minimaalista ja olo on parempi kuin aiempien synnytysten jälkeen. Kotiin päästessä perjantaina (vauva syntyi keskiviikkona illalla) laitoin heti vähän pyykkejä ja kävin koiran kanssa lenkillä.

Jälkisupistukset ovat olleet tosi inhottavia, mutta nekin ovat nyt helpottaneet niin, että buranalla ja panadolilla kyllä selviää hyvin. Alapää mulla selvisi ilman vaurioita ja se ei ole oikeastaan yhtään kipeä, pystyy siis ihan normaalisti istumaan ja käymään vessassa ja mitä ikinä tarvitsee. Tästä kiitän taas nopeaa ja luonnollista ponnistusvaihetta. Pari pientä nirhaumaa tuli siitä venymisestä, mutta nekään eivät oikeastaan enää kirvele.

Ehkä inhottavin juttu mun mielestä on tämä sisäelinten löysyys. Joka synnytyksen jälkeen olen tuntenut tosi vahvasti sen, kun sisäelimet ja suolisto on tuolla vähän irtonaisina ja hakevat paikkaansa. Se tuntuu kyllä ilkeältä, etenkin liikkuessa, ja sen takia kävelytahtini onkin edelleen hidas. Liitoskivut sitten taas alkoivat helpottaa ihan samantien synnytyksen jälkeen, joten niiden puolesta pystyn taas paremmin liikkumaan. Myös pahoinvointi loppui heti synnytykseen ja se oli ihanaa! Turvotukset sitten taas eivät ole helpottaneet yhtään, mutta kätilö sanoikin, että siinä usein kestää, ja tämä helle varmasti myös vaikuttaa.

Mulla ei paljoa jäänyt kiloja sairaalaan, ainostaan vauvan ja istukan verran. Se ei tietty ole ihme, kun olen edelleen niin turvonnut, etten tunne sormiani kunnolla ja turvotukset ovat käsien ja jalkojen lisäksi käsivarsissa, säärissä ja kasvoissa. Nyt keskityn vain nauttimaan syömisestä ilman pahoinvointia ja odottelen imetyksen tasautumista, ja sitten jossain kohtaa alan hioa ruokavaliota ja pudottaa tätä painoa.

Olen tosi ihmeissäni ollut tästä vatsan palautumisesta, koska en odottanut sen olevan jo näin pieni! Kätilön mukaan myös kohtuni palautui ihmeellisen nopeasti. Vatsa saa rauhassa olla turvonnut ja iso, enkä aio sitä piilotella, mutta tällä kutistumistahdilla se kyllä pian alkaa piiloutua itsestään. Tuntuu tosi hassulta, kun on monta kuukautta silitellyt sitä pallomahaa ja nyt se kutistuu silmissä ja on pian muisto vain. Saa nähdä millainen tästä sitten tulee, kun kaikki turvotus on lähtenyt, mutta vaikuttaisi siltä, että ihan tavalliseen tapaan vatsa on selvinnyt raskaudesta; vähän on uusia arpia ja iho taas löysempää, mutta voisi olla paljon enemmänkin.

3 Responses

  1. Hieno postaus, arvostan. Useimmiten vastaavia kuvia jakavat ne, joilla on pyykkilautavatsa neljä päivää synnytyksestä. Eihän siinä mitään vikaa ole, mutta harvalle käy niin. Sullakin selkeästi palautuminen lähtenyt käyntiin vauhdilla, mutta et stressaa mistään ☺️

  2. Heip!
    Olin kanssa ihan hullun turvonnut raskauden jälkeen. Äitini toi meille kotiin ananasta, jota nautittiin iltapalaksi ja kas, seuraavana aamuna KAIKKI pöhö oli tiessään! Suosittelen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

code

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

Vuoden hääblogi 2018 Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018 Love Me Do

Paras perheblogi 2015 The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015 Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014 Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014 Indiedays Blog Awards