TAKAPAKKIA TOIPUMISEEN

Kääk, en voi uskoa, että vauva täyttää huomenna jo viikon! Aika menee niin nopeasti tämän ihanuuden kanssa.

Juuri kun kirjoitin toipuneeni loistavasti synnytyksestä, tuli hommaan takapakkia. Sunnuntaina aamulla heräsin siihen, että minulle alkoi nousta kuume, ja lääkkeistä huolimatta se nousikin sitten yli 38 asteen. Mulla on normaalisti ruumiinlämpö tosi alhainen ja olen jo 37 asteen kohdalla ihan raato, tosi harvoin olen eläissäni kokenut näin korkeaa kuumetta. Kuumeen lisäksi ei kuitenkaan ollut niitä muita varoiteltuja kohtutulehduksen tai rintatulehduksen oireita, joten päätin odottaa maanantaita, kun minulla oli aamulla heti neuvola. Kuume ei alkanut helpottaa, joten neuvolasta käskettiin soittaa heti osastolle ja sieltä käskettiin synnärille näytille.

Synnärillä tarkistettiin kaikki ja rinnat olivat tosi hyvät, ei siis mitään tulehdusta, ja kohdustakaan ei löytynyt mitään. Arvot olivat kuitenkin tosi koholla, joten selvää oli, että joku mysteerinen tulehdus sinne nyt oli jäänyt vaivaamaan. Sekin on tietenkin mahdollista, että kohdussa kuitenkin on jotain, mitä ei vain vielä löydetty, ja minulla onkin huomenna kontrolli.

Minut olisi jo otettu osastollekin tippaan, mutta halusin ehdottomasti kotiin, joten nyt syön sitten paria eri antibioottia suun kautta ja toivottavasti huomisessa kontrollissa on arvot alkaneet laskea. Lääkärillekin jäi tämä aiheuttaja vähän kysymysmerkiksi, joten lääkitään sitä sun tätä, mutta synnytyksestä tämä kuitenkin jotain on, kun ei myöskään ole mitään flunssaa tai vastaavaa.

Antibiootit vähän jännittävät imetyksen takia, mutta toivotaan, ettei vauvalle tule mitään vatsavaivoja, ja että maitohappobakteerit auttavat.

Aika vetämätön olo on koko ajan ja kova kuume tietenkin on tosi inhottavaa, mutta toivottavasti tämä tästä nyt pian helpottaa, eikä löydy mitään vakavampaa!

3 Responses

  1. Mulla nousi kauhea kuume keskimmäisen jälkeen. Kohtutulehdusta epäiltiin tk:ssa eikä pahemmin tutkittu, vaan ab kuuri päälle ja sillä meni ohi, MUTTA kohtu oireili kipeästi 6kk synnytyksen jälkeen tietyissä asennoissa.

    Vuosi sitte synnytin meidän kolmannen lapsen (oli ihana synnytys) ja koin toipuvani myös nopeasti, mutta pian kroppa alkoi kertomaan että nyt hitaampaa elämää, vaikka kuinka pää sanoi että ah ihana touhuta kaikkea. Nyt on takana niin ihana rento vauva vuosi. Muistakaa tekin nauttia <3 Loppuelämä aikaa sitten touhuta kaikkea muuta.

  2. Minulla tuli synnytyksen jälkeen kohdusta istukan palanen, siihen asti oli vähän kummallinen olo, ei kyllä juurikaan lämpöä ollut. Eivät uskoneet synnärillä, kun soitin sinne, mutta en nyt sitä palastakaan ruennut näytille viemään.

  3. Myös mulla nousi kova kuume muutama päivä synnytyksen jälkeen, syynä oli munuaisaltaan tulehdus. Sulta on varmaan kuitenkin otettu pissanäyte?
    Tsemppiä toipumiseen!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

code

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

Vuoden hääblogi 2018 Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018 Love Me Do

Paras perheblogi 2015 The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015 Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014 Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014 Indiedays Blog Awards